Sandra Bullock diétája

Sandra Bullock fogyókúrája

Sandra Bullocknak bevált a light diéta

A 2010-ben elvált színésznő étkezési problémáit az érzelmi viharok okozták, hiszen ha valaki szomorú, könnyedén nyúlhat a csokoládéhoz: köztudott, hogy a csokoládé nagyban hozzájárul a szervezetben megtalálható endorfin (boldogság) hormon felszabadulásához.

A nagyon is csinos hollywoodi sztár azonban nagyon jól bevált fogyókúra recepteket is alkalmaz: fogyott már akupunktúrás kezelésekkel, de egy másik, folyamatosan alkalmazott diétás módszere, hogy csakis light termékeket vásárol, mindig figyelmesen átböngészve a tájékoztató címkén feltüntetett összetevőket.

A light diétánál szigorú alapszabály, hogy a zsír- és cukortartalom alacsony legyen. A házi helyett inkább csökkentett zsírtartalmú tejtermékeket fogyaszt, a hotdogot pedig kizárólag zöldséggel dúsított, alacsony zsírtartalmú baromfiból készített virslivel kéri. A hotdogot Sandra Bullock általában sütőzacskóban elkészített sovány hús salátával, kizárólag light öntettel fogyasztja, desszert gyanánt alacsony cukortartalmú gyümölcskockák almából, vagy narancsból, eperből kerülhetnek az asztalára.

Jó tudni, hogy a light joghurtok energiatartalma nem sokkal kevesebb az általános joghurtokénál, az ilyen termékeknek csak a zsírtartalma alacsonyabb!

Az egészségre vitatott hatású édesítőszerek közül csak az aszpartam és a szacharin energiamentes, a cukoralkohol0k, pl. a szorbit és a xilit egyáltalán nem.

A light fogyókúra alkalmazása során kalóriamentes édesítőszerként használható a cukornál sokkal édesebb sztívia, mely borsos ára és jellegzetes íze miatt kevésbé elterjedt. Érdemes szem előtt tartani, hogy a szakemberek szerint azok, akik light jelzésű termékekkel szeretnének lefogyni, hajlamosak beleesni abba a csapdába, hogy többet esznek a szükségesnél és a zsír és cukor iránti éhség további falatozásra kényszerítheti őket.

Sok sikert kívánunk a Light diétához!