Krumplikúra – fogyókúra burgonyával

Burgonyadiéta

Az egyik legjobb és legelterjedtebb lúgosító kúra a krumplidiéta (monodiéta), amely segítségével akkor lehet igazán méregteleníteni és közben fogyni, ha a kúrát legkevesebb három héten át végezzük.

A krumplikúra kiváló bevezetője lehet egy léböjt kúrának, esetleg egy jóval szigorúbb fogyókúrának. Nagy előnye, hogy nem nehéz betartani az alapszabályokat.

A monodiétát hétvégén érdemes elkezdeni, így meg tudjuk figyelni, hogyan reagál rá a szervezetünk. Három hétnél tovább ne folytassunk olyan fogyókúrát, amelynél mindvégig csak egyfajta élelmiszer fogyasztása engedélyezett, mert a hosszú ideig tartó egyoldalú táplálkozás könnyen idézhet elő hiányállapotot. Abban az esetben ha mégis hosszasabban szeretnénk ilyen étrendet folytatni, akkor étrend-kiegészítő formájában vigyük be a szervezetbe azokat a vitaminokat, nyomelemeket és ásványi anyagokat, amelyekre még szükségünk van. Ami a legfontosabb, hogy bármilyen monodiétát folytatunk, igyunk naponta 2-3 liter szénsavmentes ásványvizet.

Hogyan fogyókúrázzunk krumplikúrával

Naponta 50 dkg burgonyát fogyaszthatunk. A krumplit szinte bárhogy elkészíthetjük, egyet kivéve: az olajban sütést.

Ha burgonyapürét szeretnénk, csak vizet használjunk a hígításhoz, a tejtermékeket lehetőleg mindvégig kerüljük. Főzhetünk burgonyalevest is, azonban ne habarjuk, és a tejföl használatát is kerüljük!

Minden étkezésnél ehetünk hozzá friss nyers salátát, zöldséget, de mindig csak egy félét.
A krumplikúra alatt a burgonya egy héten egy alkalommal helyettesíthető barna kenyérrel, vagy barna rizzsel.

A krumplikúra alatt kevés sót használjunk!

A krumplikúra segítségével 3 hét alatt 3-4 kg fogyás érhető el.

Kellemes krumplikúrát és sikeres fogyást kívánunk!