Rizsdiéta – fogyókúra a rizzsel

Rizsdiéta, fogyás rizzsel

A keleti filozófia szerint a rizs az az élelmiszer, amely olyan arányban tartalmaz jin és jang energiákat, hogy az képes hatékonyan segíteni a szervezet egyensúlyának helyreállítását, ezáltal akár az  ideális testsúly elérését is.

A monodiétát hétvégén érdemes elkezdeni, így meg tudjuk figyelni, hogyan reagál rá a szervezetünk. Három hétnél tovább ne folytassunk olyan fogyókúrát, amelynél mindvégig csak egyfajta élelmiszer fogyasztása engedélyezett, mert a hosszú ideig tartó egyoldalú táplálkozás könnyen idézhet elő hiányállapotot. Abban az esetben ha mégis hosszasabban szeretnénk ilyen étrendet folytatni, akkor étrend-kiegészítő formájában vigyük be a szervezetbe azokat a vitaminokat, nyomelemeket és ásványi anyagokat, amelyekre még szükségünk van.  Ami a legfontosabb, hogy bármilyen monodiétát folytatunk, igyunk naponta 2-3 liter szénsavmentes ásványvizet.

Néha a legegyszerűbb fogyókúra módszerek a legjobbak

A rizs fogyasztásának hatására energiablokkjaink feloldódnak, a salakanyagok könnyebben ürülnek ki a szervezetünkből, és az életerő szabadon áramolhat testünkben. Mindezek összhatására hatékonyabban is fogyunk.

A rizs gyógyhatását ősidők óta ismerik és elismerik. Ha kipróbálja nem csak tisztulni fog a szervezete, hanem fogyni is!

Az „egyensúlydiétaként” is számon tartott rizsdiéta étrendje során lehetőleg hántolatlan barna rizst fogyasszon, mert ez tartalmaz szénhidrátot, fehérjéket, növényi zsírt, ásványi anyagokat, valamint vitaminokat, ennek köszönhetően a rizsdiéta alatt a szervezetünk semmiben nem fog hiányt szenvedni.

Figyeljünk a kényes egyensúlyra

A rizst pirítsuk meg szezám- vagy olívaolajon, engedjük fel vízzel, és fedő alatt pároljuk puhára. A rizsfogyókúra napjain reggelire fogyasszunk egy vékony szelet tönkölykenyeret, délben és este pedig rizst. Egy étkezés 3-4 púpozott evőkanál főtt rizsből álljon.

A kész rizst fűszerezhetjük néhány csepp tarnarin szójaszósszal vagy egy csipet szezámsóval, illetve pirított hagymával. Az étkezések között fogyasszunk zöld teát, esténként pedig igyunk salaktalanító teát vagy gabonakávét. A rizsdiéta alatt fogyaszthatunk napi egy evőkanál mézet is.

A rizsdiéta kúra két héten keresztül is tartható. Elérhető fogyás 7 nap alatt: 3-4 kg.

A természetes rizsdiéta a természet törvényei szerint felépített tudományos egyensúlydiéta, és az életenergiát gyógyítja. Gyógyerejének alapja az energia körforgásán alapuló egyensúlyi hatás. Az életenergia két, ellentétes és egymást kiegészítő párból áll. Az energiaformákat a táplálékok is képviselik.

A pozitív, jang pólushoz tartoznak az egyensúlytól távol álló élelmiszerek, mint például a hús, hal, tojás, és a só.

Az egyensúlyhoz közel álló pozitív táplálékok a kecsketejtermékek, ezen felül még közelebb állnak a növényi élelmiszerek, a kiegyensúlyozott sós fűszerek, és a kiegyensúlyozott konyhatechnikával készített táplálékok.

Az egyensúlytól távol eső táplálékok csökkentik, gyengítik az életenergiát. A negatív, jin pólushoz tartozó táplálékok, amelyek távol esnek a középponttól, például a fehércukor, a barnacukor, a gyümölcs- és szőlőcukrok, a tejcukor. Továbbá az olyan élvezeti cikkek, mint a fekete tea, a babkávé, az alkohol, a mesterséges cukrok, italok, gyógyszerek és a drogok.

A hántolatlan natúr rizs rendelkezik a teljes kémiai-anyagi és energetikai egyensúllyal.

A hántolatlan natúr rizs öt rész káliumot (jin) és egy rész nátriumot (jang) tartalmaz. A hántolatlan rizs egyaránt tartalmaz szénhidrátot, fehérjéket, növényi zsírt, ásványi anyagokat és vitaminokat.

Felépítő napok a rizsdiéta után

A rizsdiétás fogyókúra után erősen javasolt teljes kiőrlésű gabona fogyasztása bármilyen formában, például tönkölykenyéren, mandulakrémmel, és egy kevés juharsziruppal.

Tökéletes felépítő lehet a rizsdiéta befejezése után az adott évszakhoz tartozó zöldségek apróra vágva, hagymakarikákkal olívaolajban megpirítva. Végezetül ajánljuk, hogy fogyasszon az évszaknak megfelelő gyümölcsöt is.

Kellemes fogyókúrázást kívánunk a rizsdiétával!