Gwen Stefani diétája

Gwen Stefani fogyókúrája

Fogyókúrájának csodaszere: a burgonya

A világ megdöbbenésére, alig két hónappal a második gyermeke megszületése Gwen Stefani visszanyerte régi, kecses alakját. Gwen büszkén dicsekedett el sikerének titkával, melynek egyik fontos szereplője a krumpli.

A krumplidiéta az egyik legegyszerűbben alkalmazható burgonya egészen jól alkalmazható monodiétás táplálék.

Számos érv szól tehát a a burgonya mellett, Gwen a szexi sztár, négy nap alatt mínusz két kilót fogyott a legfeljebb 350 kalóriát tartalmazó főfogásokkal.

Néhány dologra azonban mindenképpen érdemes odafigyelni a burgonyás monodiéta alkalmazása során:

  • A burgonya magas keményítőtartalma miatt legfeljebb egy hétig tarthat a karcsúsító, méregtelenítő és lúgosító krumplidiéta.
  • Napi 800 kalóriánál ne legyen több a kalóriabevitel
  • Nagyon fontos a sok folyadék (szénsavmentes ásványvíz) fogyasztása: naponta 2,5-3 liter.
  • Tilos a só, legfeljebb minimális (az is tengeri változatban)
  • A húst, az édességet, az alkoholt és a zsírban sütést is száműzni kell a diéta idejére.

Sok fogyókúrázó negyedévente végigcsinálja a krumplikúrát, tekintettel arra, hogy a szervezet és az anyagcsere is felfrissül tőle, a közérzetük és a teljesítőképességük pedig kimagasló lesz.

További táplálkozási tippek a diéta ideje alatt

A krumplidiéta ideje alatt a reggeli nem sokban különbözik egy átlagos, egészséges menütől, tízóraira pedig egyféle gyümölcs dukál.

Az ebéd és a vacsora mindenképpen tartalmaz krumplit, főleg leves, hajában főtt, köménnyel megszórt, pürésített vagy olajon párolt formában. Párolt zöldségeket, friss vegyes zöldségtálat, kevés vajat és salátákat ehetünk hozzá.

Gwen Stefani énekesnő az édességek csábítása ellen is megtalálta a természetes és kifejezetten egészséges megoldást: trópusi gyümölcsöket, főképp ananászt, mangót és papayát nassolt. Ezeknek a gyümölcsöknek a C-vitamin-tartalma is remekül serkenti az anyagcserét. Természetesen – mint minden más hatékony fogyókúra alatt – Gwen segítségül hívta a mozgást, hogy kismaniaként villámgyorsan leadhasson 12 kg-ot: hetente 5 alkalommal edzett súlyzóval és bokszzsákot sem kímélte.

Kellemes fogyókúrázást kívánunk a krumplidiéta és a trópusi gyümölcsök alkalmazásával!