Ha nem alszol – hízol!

Kevesen tudják,hogy átmenetileg vagy akár krónikusan, de az álmatlanság a világon rengeteg embert gyötör. Aról még kevesebben hallottak, hogy minél kevesebbet alszunk, annál nagyobb az esély a súlygyarapodásra, azaz a hízásra.

Tartós alváshiány esetén nő a stressz, és az éhségérzetért felelős hormon szintje, ráadásul a szervezet a fáradtságát valamivel kompenzálni akarja. Ez az oka annak, hogy szervezetünk fáradtan szénhidrátért kiált. Ezen nem is érdemes csodálkozni, hiszen valamiből pótolnia kell az elvesztett energiáit! A fogyókúrás cikk folytatása ...

A túlsúly és a csökkenő szexuális étvágy kapcsolata

Elgondolkoztál már azon, hogy mi lehet annak az oka, ha párod egyre lustább az ágyban? Elképzelhető, hogy a pocakját kéne hibáztatnod önmagad helyett.

Egy amerikai kutatás rávilágított, hogy a súlyfelesleggel rendelkező férfiak szervezetében csökken a tesztoszteron nevű férfi nemi hormon szintje, mely libidócsökkenéshez vezethet.

A férfiak 30 éves korukban amúgy is változhatnak az egyre csökkenő tesztoszteronszint miatt, de a súlygyarapodás még inkább felgyorsítja ezt a folyamatot. A fogyókúrás cikk folytatása ...

Karácsonyi hízókúra

Karácsonykor átlagosan 3-5 kilógrammos hízással is kalkulálhatunk. Azok biztosan, akik nem tudnak ellenállni a töltött káposzta, a bejgli és a halászlé csábításának.

Azok, akik keményen, kitartóan ellenállnak az ilyen jellegű csábításoknak, jóval kevesebb súlygyarapodással kalkulálhatnak, de lássuk be, a magyar átlagember egy évben legalább egyszer szeret(ne) jókat enni!

A hízókúra december 27-én mutatkozik meg igazán: akkor, amikor felcsipegettük a karácsonyi menüsor utolsó morzsáit és nagy bátorságról tanúbizonyságot téve, merészelünk ráállni a mérlegre; Ilyenkor az első sokkot az ijesztő szám okozza, míg a másodikat a szilveszteri buli előkalkulált költsége. A fogyókúrás cikk folytatása ...