Az éhségérzet csökkentése

Előző cikkünkben megígértük, hogy folytatjuk a küzdelmet az éhség ellen. Azok alapján most segítünk abban, hogy mit tehetsz az éhség ellen, az éhségérzet csökkentése érdekében.

  1. Egyél eleget

Ne egyél kevesebbet, mint az alapanyagcseréd energia igénye. Ha nem így teszel, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy beindul az éhező periódus, hiszen a szervezeted nem kapja meg azt az energiát, ami a mindennapi alapvető fenntartáshoz kell.

Kíváncsi vagy arra, hogy mennyi is lehet a napi minimális kalóriaszükséglet? Olvass tovább!

  1. Étkezz egészségesen

A szervezetednek mindenképpen add meg azt, ami az egészséges működéshez szükséges alapvető összetevőket tartalmazza: szénhidrátok, fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek.

Vannak olyan esszenciális tápanyagok, melyeket nem lehet a kívülről felvett táplálékkal a szervezetbe juttatni, mivel a test nem képes ezeket maga előállítani.

Az esszenciális tápanyagok közé a vitaminok, ásványi anyagok, egyes zsírsavak és aminosavak tartoznak. A szervezet ezeket nem tudja saját maga előállítani, de viszont a működéséhez elengedhetetlen. Ezért külső forrásból kell ezeket pótolni.

Hogy ezt hogyan tudod megtenni, olvass tovább:

  1. Igyál eleget

Egy felnőtt ember napi 2-3 liter folyadékot veszít izzadással, lélegzéssel és mozgással. Ha ezt nem pótolod, akkor kiszáradsz.

A fogyás miatt pedig fokozottan fontos, hogy eleget igyál, mert ha nem teszed, akkor előbb utóbb el fogsz hízni.

Ha nem iszol eleget, akkor bizony számíthatsz arra, hogy fel fognak szaladni a kilók. Ennek a magyarázata az, hogy már egy kevés vízhiány is 3%-al csökkentheti az anyagcserét. A másik fontos pont, hogy a szomjúságot gyakran éhségnek érzékeljük, és ezért ha nem iszol eleget, akkor jönnek a kilók.

Milyen vizet érdemes inni? Olvass tovább!

Összegezve az éhség ellen, az éhség csökkentése érdekében

  1. Egyél eleget!
  2. Étkezz egészségesen!
  3. Igyál eleget!