Ugrás a tartalomhoz

Kalóriaszegény ételek főzése

Kalóriaszegény ételek a fogyókúrához

Aki nem érzi magát elég eltökéltnek egy fogyókúra diétás menüjének pontos betartására, akkor javasoljuk, hogy változtasson főzési szokásain, hiszen minden fogyókúra alapja a kalóriaszegény étrend. A fogyókúra így nem olyan gyors, de hatékony és a fogyás a kalóriaszegény ételektől maradandó marad.

Néhány szükséges lépés a kalóriaszegény fogyókúra módszerhez:

Konyhamérleg, az első és legfontosabb lépés.

A fogyókúra alatt elengedhetetlen egy pontos konyhamérleg használata az adagok pontos kiszámolásához, hogy a diéta ideje alatt ne lépjük túl a kalóriamennyiséget. A későbbiekben tapasztalataink szerint már méricskélés nélkül is pontosan tudni fogjuk miből mennyi szükséges.

Teflon serpenyő, a diétás ételek elkészítéséhez a második fontos hozzávaló.

A megfelelő edényválasztással a fogyókúra alatt elkerülhetjük a zsiradék használatát, aminek használatával egészségesebb ételeket fogyaszthatunk.

A harmadik szabály a fogyókúra alatt a megfelelő vásárlási szokások kialakítása.

Az ételek csomagolásán nézzük meg a kalóra, zsír, szénhidrát tartalmat. Vegyünk minőségi ételeket, mivel mindenből kevesebbet is fogyasztunk, árban a minőségi étel kompenzálja az olcsóbb kalóriadúsabb ételeket.

A negyedik szabálya a diétának a mértéktartó étkezés.

Bármit ehetünk fogyókúránk alatt de fontos hogy alacsony kalóriatartalmú és kevesebb ételt fogyasszunk mint a megszokott mennyiség. A szénhidrátot is kihagyhatjuk étkezéseinkből, a kenyeret pótolhatjuk abonettel vagy zöldséggel, pl. paradicsommal, paprikával.

Minden fogyókúra alapja az ötödik szabály, a folyadékbevitel.

A szénsavmentes víz csökkenti az étvágyat, sokszor nem is éhesek pusztán szomjasak vagyunk. Vizet bármikor, bármennyit fogyaszthatunk a fogyókúra alatt. Segíti a szervezet méregtelenítését, feszessé, hidratálttá teszi a bőrt.

A hatodik szabály egy kis odafigyelést és kreativitást igényel.

Mindennek megvan a kalóriaszegény változata. Gondolkodjunk el kedvenc ételeink milyen módon helyettesíthetőek kalóriaszegény formában. Akár fagyit is ehetünk, ha zsírszegény joghurtba gyümölcsöt keverünk és lefagyasszuk.

Aki nem kedveli a klasszikus fogyókúrát annak javasoljuk a barátságosabb diétás étrend bevezetését a hat szabály betartásával. Semmiről sem kell lemondani, pusztán odafigyelve, mértéktartóan kell étkezni.

Kellemes fogyókúra főzőcskézést és diétázást kívánunk!

Kapcsolódó bejegyzések

  • Diéta a székrekedés ellen A székrekedés diétája A szinte már népbetegségnek számító, kellemetlen és megterhelő székrekedés ellen is védekezhetünk a megfelelő diétával. Aki nem szívesen oldja meg ezt a problémát […]
  • Gwen Stefani diétája Gwen Stefani fogyókúrája Fogyókúrájának csodaszere: a burgonya A világ megdöbbenésére, alig két hónappal a második gyermeke megszületése Gwen Stefani visszanyerte régi, kecses alakját. […]
  • Hedonista diéta Hedonista diéta - Az örömteli fogyókúra Mi is a hedonizmus? A görög hédoné – öröm szóból ered. A fogalom lényege, hogy a legfontosabb dolog az örömök elérése. Mindezt úgy, hogy ez a […]
  • Éhségűző zabkásadiéta Az éhségűző zabkásadiéta – naponta 1 kiló mínusz Amennyiben úgy szeretnél fogyni, hogy nem éhezel, és emellett gyorsan olvadnak a kilók, akkor válaszd a rostokban gazdag […]
  • Egyéni diétás módszerek Egyéni fogyókúra módszerek Összeállíthatunk magunknak egyéni diétás módszert is fogyókúránk alatt. Ezt a módszert azoknak ajánljuk, akik nem szeretik a diétás időszak alatt a túlságosan […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.