Hétköznapi tippek a hatékony fogyókúrához

Néhány egyszerű tipp a hatékony fogyókúra érdekében

  • Könnyű konyha

Ha egy mód van rá és megteheted, étkezéseidnél mindig részesítsd előnyben a könnyű, zsírszegény élelmiszereket. Olyanokat, mint pl.: a zöldség, gyümölcs, saláta, sovány húsok és a hal.

  • A párolás is segít

A zöldséget, amikor csak megteheted, párold meg! A párolás legkíméletesebb módja, ha a gőz fölött teszed. Amikor így teszel, nem csak a rengeteg vitamin és ásványi anyag marad meg bennük, hanem vaj helyett kiváló minőségű növényi olajjal (például olíva olaj) készítheted el a diétás ebédet!

  • Főzőcskézz kevesebb só felhasználásával

Használj minél kevesebb sót a főzéshez, mert a benne lévő nátrium megköti a vizet a szervezetben. Számos más rossz hatása mellett ez a folyamat hosszú távon a szervezet elsavasodásához, valamint a savasodás elleni védekezés eredménye képen zsírfelhalmozódáshoz vezethet!

  • Étkezz lassan

Minden falatot alaposan rágj meg, néha tedd le az evőeszközt, és tarts rövid szüneteket étkezés közben. Ez többek között azért fontos, mert agyad az étkezés megkezdése után kb. 20 perccel kezdi az éhségérzet megszűnését észlelni.

  • Mindig legyen friss étel a menüben

Ne költs el egyetlen étkezést sem  friss gyümölcs, vagy zöldség elfogyasztása nélkül! Mindig legyen gyümölcs (a reggeli müzlihez), saláta (délben), vagy néhány zöldség (este nassoláshoz) a tányérodon! Így nem csak a vitaminbevitelt emelheted meg, hanem egyúttal a nagy mennyiségű rost-bevitelt is elvégzed. Ettől nő a jóllakottság érzésed és az emésztésed is javulni fog!

Kapcsolódó fogyókúra cikkek:

Hatékony fogyókúrázást kívánunk!