Fogyókúra szívószállal

Mindig van új fogyókúra a nap alatt! A tökéletes diéta módszerének feltalálásáig minden bizonnyal sok-sok kutatással és fejlesztéssel kapcsolatban hallhatunk újabb kecsegtető híreket arról, hogy miként tudjuk a fogyókúránkat minél egyszerűbbé és hatékonyabbá tenni. Nemrégiben egy holland kutatócsoport egy új diétás ötlettel állt elő: a továbbfejlesztett szívószállal való evéssel.

Tudósok kimutatták, hogy ha az ételszívás mellé orrunkba koncentrált ételszagot is juttatunk, átlagosan 5-10%-kal kevesebb ételt kívánunk.

A fogyókúra és az elhízás elleni harc óriási piac világszerte és biztosan lehetünk benne, hogy a tudósok egyre újabb és újabb kutatásokat végeznek annak érdekében, hogy megtalálják a leghatékonyabb fogyókúra titkát.

A szakadatlan fejlesztés eredménye képen a holland kutatók kifejlesztettek egy újfajta csövet, amely az ételt a szájba spricceli. Ez első hallásra elég furcsán hangzik, és akár bizarr fogyókúrának hívhatnánk, de a titok nyitja mégsem ebben rejlik, ez ugyanis még nem elegendő a sikeres fogyókúrához. Az újítás egy másik csőben rejlik, ez kapcsolódik az elsőhöz és segítségével az elfogyasztandó étel illatát szívhatja fel töményen a fogyni vágyó szívószálazó.

Az illatok étvágyra és fogyókúrára gyakorolt hatásáról már korábban írtunk cikket (Scentsational diéta), így az új fogyókúra alapja és a módszer működési mechanizmusa nem is tűnik olyan hihetetlennek. Olvasd el kapcsolódó cikkünket itt.

A kutatás tesztelés és bizonyíték nélkül mit sem ér, így Hollandiában 10 túlsúlyos emberrel tesztelték az új, szalmaszálas fogyókúrát: A 20-50 év közti önkéntesek vaníliaszószt szívtak fel, miközben az étel és az illat mennyiségét egyaránt szabályozni tudták és ennek megfelelően került több, vagy kevesebb étel a fogyókúra-teszt résztvevőinek szájába.

Az eredmény önmagáért beszélt: erősebb illat mellett 5-10%-al kevesebb ételt fogyasztottak a tesztalanyok, így megállapítható, hogy az illat mennyiségének, erősségének szabályozásával kevesebb étel elfogyasztásával is megelégedik az emberi agy.

A szívószálas fogyókúra mégsem jelent igazi áttörést, hiszen egy alapvető problémát még meg kell oldani: kedvenc ételeinket, vagy éppen a változatosság szükségessége miatt elfogyasztandókat fel kell tudnunk készíteni szívószálon keresztüli fogyasztásra.

Tovább keressük tehát a hatékony fogyókúrát!

Kapcsolódó diétás cikkek:

Hatékony fogyókúrázást kívánunk!