Erotikus fogyókúra

Az ideális testsúly eléréséért és megtartásáért bármilyen élvezetről lemondanának az emberek, beleértve a szexet is – derült ki egy tengerentúli felmérésből. De miért is tennék is kellene lemondanunk a szexről?! A szex kitűnő fogyókúra: már az előjátéktól kezdve minden izomcsoportot megmozgat, és több száz kalóriát is elégethet röpke 30 perc alatt!

Kalóriaégetős hancúrozás

Egy neves amerikai szexológus arra biztat ja az elhízott párokat, közösen használják ki a szex jótékony hatásait karcsúsodásuk érdekében. Mindehhez csupán annyit kel tenniük, hogy minél gyakrabban szeretkeznek, de legalább heti 3-5 alkalommal, és azt is a lehető legintenzívebben.

Váltogatni kel a pózokat, hogy minden izomcsoportot edzésben tartsunk, és ez bizony némi felszabadult újítási kedvet igényel, sőt az aktív-passzív szerepeket cserélgetni kell egymás közt.

Ha igazak a doktornő számításai, akkor egy harmincperces intim együttlét során átlagosan 350 kalória is eléghet. Ami fél óra erőltetett gyaloglásnak, futásnak, vagy súlyzózásnak felel meg! Más források ennél is merészebb számokat becsülnek és azt állítják: több mint 1.000 kalória is ledolgozható egy szenvedélyes éjszakán!

Pózok és pozíciók

Alakformáló módszerként is áldásos hatásokra számíthatunk a különböző pozícióknak köszönhetően. Ha a legkedveltebb misszionárius pózt, illetve annak variációit gyakoroljuk, megnyúlnak a combizmok, miközben a medence és az alsó hasizom sem tétlenkedik.

Mindez persze csak akkor, ha a nő nem csak mozdulatlanul fekszik, várva a gyönyörökkel kísért csodás testsúlycsökkenést. A kutyapóz a comb- és fenékizmokat nyújtja, feszesíti, ahogyan a lovaglópóz is ezt a két testtájat teszi ruganyosabbá.

Fitnesz és lepedő akrobatika

A szakember arra is felhívja a figyelmet, hogy az élvezetes szex-fogyókúrát is kitartással kell végezni, hiszen ahhoz, hogy az eredmény látványos legyen, szükség van néhány hétre. Az egészséges étrend mellett egyéb tippeket is tanácsos kipróbálni a siker érdekében: Például miért ne tölthetné be az előjáték szerepét egy kis közös fitnesz? A partner szexi edzőruhába bújtatott testének látványa és a mozgás közben felszabaduló endorfin egyenesen az ágyba repíthet. A felgyorsult anyagcsere következtében létrejövő, fogyást segítő változásokat az együttlét után levezetésként közös zuhanyzással, hátkefés dörzsöléssel és is masszázzsal fokozhatjuk.

Szex-fogyókúra sportolóknak

Vajon lerontja a sportolók teljesítményét a mérkőzések előtti szex? A kérdésről eltérő a tudósok véleménye. Egy oxfordi kísérletben mindenesetre a nőket felturbózta, míg a férfiakat visszavetette sportolás előtti intim együttlét. A magyarázatot a tesztoszteron-szint adja, ami a nőkkel ellentétben a férfiaknál lecsökken az szexuális aktus után, gátat szabva a fizikai teljesítőképességnek és az agressziónak.

A boldogsághormontól ráadásul el is lazulnak, és túlzottan higgadtak lesznek az aktivitást igénylő sporthoz.