23 kg fogyás! Zsuzsa fogyókúrás sikertörténete

„A fogyástól kivirultam”

Nagy Zsuzsanna fogyókúrás története jó példa arra, hogy nem lehetetlen egyik napról a másikra salátára cserélni a péksüteményt, és három hónap alatt leadni akár több mint húsz kilót!

Ez én vagyok?!

Az utóbbi két évben szinte észrevétlenül szedtem fel több mint 30 felesleges kilót. Természetesen én is láttam, hogy itt-ott megjelentek rajtam nem kívánt hurkák, azonban mégsem törődtem vele túl sokat. Mindez ugyanis nem zavart egészen addig, amíg elém nem tettek a barátaim egy rólam készült fotót. Ekkor ugyanis nem akartam elhinni, hogy magam látom, olyan hatalmas és a saját szememben is kövér voltam.

Korábban szinte rendszeres jelleggel jártam spinning órákra, és minden edzés előtt megittam egy zsírégető turmixot, továbbá otthonra is vettem egy dobozzal. Körülbelül két hónapja kortyolgattam a csodaitalt, amikor kiderült, hogy összecserélték a dobozokat, és tömegnövelőt adtak véletlenül. Nyilván ez is közrejátszott abban, hogy több mint száz kg lettem, de nem akarom kizárólag erre fogni az elhízásomat. A süteményeknek, csokoládénak, a pizzának és a gyorséttermi falatoknak általában nem tudtam ellenállni, mi több, éjszaka is rendszeresen ettem, víz helyett pedig naponta akár 1,5-2 liter kólát is megittam. A kedvesem többször próbált szépen figyelmeztetni, hogy ne fogyasszak egészségtelen ételeket és italokat, de nem foglalkoztam vele. További hiba volt, hogy a testmozgást is abszolút elhanyagoltam.

Amikor megláttam magam a vacsorán készült képeken, rögtön elhatároztam, hogy változtatok a külsőmön. Ekkoriban akadt a kezembe az egyik fogyókúrás italport gyártó cég felhívása, akik súlyfelesleggel rendelkező jelentkezőket toboroztak.

Megkértem a páromat, hogy készítsen rólam egy fürdőruhás képet, mert azt mellékelni kellett a jelentkezéshez. Nem is kell talán mondanom, hogy a fotó láttán még eltökéltebb lettem…

Amikor emailben kiértesítettek, hogy beválasztottak a fogyókúrás csapatba, elmentem az új étrendemnek megfelelően összeválogatott termékeket megvásárolni. Búcsúzóul az előző énemtől a bevásárló körút végén megettünk egy foghagymás-tejfölös pizzát és beültünk a kedvenc cukrászdánkba is.

A bevásárlásról rengeteg gyümölccsel, zöldséggel, csirkemellel, valamint ásványvízzel tértem haza – másnap új életet kezdtem!

A nagy fogyókúra

Reggel indulás előtt megittam a fogyókúrás italporomat, és vittem magammal az előre elkészített párolt csirkemellet feta sajttal, paradicsommal.

Sokan nem bíztak abban, hogy be tudom tartani a diétás étrendet, hiszen az irodaházunk büféjében, ahol dolgozom, minden finomság az orrom előtt sorakozott, de nagyon eltökélt voltam, igyekeztem naponta ötször keveset enni, és az öt alkalomból kétszer csak fogyókúrás italt kortyolgattam. Egyáltalán nem volt nehéz az átállás, a szervezetem megkapta a szükséges ásványi anyagokat és vitaminokat, így nem éhezett, ezért nem jöttek rám a falási rohamok.

Minden kollégám szeme láttára, és egyre gyorsabban olvadtak le rólam a felesleges kilók, és az utálatos narancsbőr is eltűnt. Időmhöz képest igyekeztem a lehető legtöbbet sportolni, kiadós sétákat tettünk a barátnőmmel, bicikliztem, tornáztam, lépcsőztem. A fogyókúrás versenyben résztvevő társaimmal rendszeresen találkozhattam, ilyenkor tapasztalatokat cseréltünk, és erőt merítettünk egymás kitartásából.

Teljesen megújulva

Három hónap alatt sikerült átalakítanom az életmódomat, és leadtam több mint húsz kilót. Ekkoriban csak zöldség, gyümölcs, csirke és hal szerepelt az étrendemben. A tésztát és a sült krumplit már csak nagyon ritkán kívánom. Még 13 kilótól szeretnék megszabadulni, ezért folytatom a diétás programot, a sportolást és kerékpárral járok be dolgozni, ami napi 40 kilométer(!) tekerést jelent.

A fogyás hatására – más szemével látva is – teljesen kivirultam, szebb lett a bőröm, nyitottabb boldogabb lettem, egyszóval teljesen megújultam! Ma már más szemmel nézek a túlsúlyosokra, együtt érzek velük. Tudom, hogy milyen könnyű elhízni, ugyanakkor azt is megtanultam, hogy bármire képesek vagyunk, ha akarjuk, és ha tényleg és eltökéleten  teszünk érte!

Diétás étrendem a következő volt:

Reggeli (10 órakor): fogyókúrás italpor
Ebéd (15 órakor): saláta
Uzsonna (17 órakor): fogyókúrás italpor
Vacsora (19 órakor): hal vagy grillezett csirke
Késői vacsora (22 órakor): gyümölcs (alma, mangó, málna, eper).