17 napos diéta

A 17 napos diéta módszerét egy amerikai orvos, dr. Michael Moreno dolgozta ki. A diéta garantáltan egészséges, semmilyen egészségkárosító hatása nincs. Nem teszi tönkre a gyomrunkat vagy az emésztésünket, nem lassítja le a gondolkodásunkat, stb.

Nagyon fontos, hogy a diéta során egyetlen pillanatig sem kell koplalnunk, mindig bőségesen étkezhetünk – de természetesen csak az adott étellistáról. (A 17 napos diétához szakácskönyv is tartozik, amelyben fantasztikusan finom és változatos receptek találhatók – az étellista tehát nem csak uborkát és sárgadinnyét tartalmaz!)

A 17 napos diéta három, tizenhét napos ciklusból áll (plusz a negyedik, életfogytig tartó ciklus).
A ciklusok lényege, hogy összezavarjuk a testünket, vagyis kihasználjuk azt a tényt, hogy megfelelő étrenddel folyamatosan fogyhatunk, akkor is, ha bőségesen étkezünk és mellette csak keveset mozgunk.

A diéta első ciklusa

A három ciklusból az első a legszigorúbb. Az első 17 nap során kevés szénhidrátot ehetünk, viszont bőséges adagokban fogyaszthatunk zöldségeket, csirke- és pulykahúst, halat, bármilyen fűszernövényt vagy fűszert, sokféle gyümölcsöt, gombát, tojást, joghurtot, kefirt – és természetesen bármilyen ételt, amit ezekből az összetevőkből meg tudunk főzni.
(Mentás-joghurtos pácban pácolt csirkemellcsíkok salátatekercsben, kakukkfüves gombapörkölt, zöldséges omlett és így tovább – ötletekkel segít a szakácskönyv.)

A diéta második ciklusa

A második és a harmadik ciklusban sok ételt visszavezetünk a napi menübe, és egyre több dolgot fogyaszthatunk, többek között rizst, tésztát, burgonyát, búzadarát, kukoricadarát, marha-, sertés-, borjú- és bárányhúst, valamint bővül a zöldségek és a gyümölcsök listája is.
Értelemszerűen az első ciklusban a leggyorsabb a fogyás mértéke, az első 17 nap során 5-7 kilót lehet leadni. A következő ciklusokban a súlycsökkenés lelassul, az 51 nap alatt összesen kb. 10-12 kilót tudunk fogyni.

A diéta folytatása

A ciklusok szabadon ismételhetők, nem kell “pihentetni” köztük a szervezetünket, hiszen nem arról van szó, hogy radikális fogyókúrával terheljük meg magunkat, hanem éppen ellenkezőleg: egészségesebben étkezünk, mint előtte bármikor (tisztelet a kivételnek!).

Szakácskönyvről

A 17 napos fogyókúra című könyv az USA-ban óriási siker volt, több millió példány fogyott belőle. A könyv immár Közép-Európában is hódít, hiszen megjelent románul, lengyelül, csehül, szlovákul, a Scolar kiadónál pedig 2012-ben jön ki a hozzátartozó szakácskönyvvel együtt. (A szakácskönyv nagyon megkönnyíti a dolgunkat az első napokban, amikor meglehetősen nehéz az adott alapanyagokból finom ételeket költeni – a szakácskönyv kiváló inspiráció, nagyszerű, továbbgondolható receptekkel.)

A diétához tartozó blog címe: 17naposdieta.blog.hu