Slim-fast diéta

A Slim-fast fogyókúra legfőképpen folyadékokból és részben étel helyettesítő termékekből álló étrend; reggelire és ebédre előre gyártott turmixokat (shake-eket), a főétkezések között pedig szilárd rágcsálni való termékeket (müzliszeleteket) ajánl.

A Slim-fast diéta alapötlete az, hogy csupán folyékony termékekből álló mintaétrendre épült. A napi első étkezést helyettesítő szabványtermék a Metrical™ volt, mely terméknek az amerikai kereskedelmi forgalmazása egészen az 1950-es évekig nyúlik vissza. Az fogyókúra óriási piaca az évek során sok hasonló termék megjelenését és eltűnését eredményezte, míg a Slim-Fast termékek továbbra is népszerű kiváltói maradtak az egyes fogásoknak.

Hogyan működik a Slim-fast fogyókúra?

Abban az esetben ha következetesen és valóban szigorúan folytatjuk a diétát, hetente átlagosan egy felesleges kilótól szabadulhatunk meg. A fogyókúrás program szerint egy doboznyi Slim-Fast Optima Shake-et fogyasztunk reggelire, egy másikat pedig ebédre, melyek mellé még 200 kalóriányi zöldséges, vagy gyümölcsös ételt választunk.

A fogyókúrás időszak alatt viszonylag kiadónak mondható vacsora 600 kalóriás lehet. A szervezet optimális működéshez szükséges energiaszint megtartásához naponta kétszer fogyaszthatunk pluszfalatokat, és ügyelnünk kell rá, hogy a nap folyamán legkevesebb, két liter szénsavmentes vizet kell elfogyasztanunk ahhoz, hogy ki ne száradjunk.

A Slim fogyókúra viszonylag rugalmas, mert az ebédhez elfogyasztható további kalóriamennyiség attól is függ, hogy a testsúlyunkhoz képest hány kiló felesleges súlytól szeretnénk megszabadulni. Az ebéd és a vacsora étkezései közötti rágcsálásra a relatíve kevés fizikai munkát végző (irodai dolgozók, vagy nagyon elfoglalt) embereknek számára a Slim-Fast Optima szeleteket ajánlja a fogyókúrás program.

A folyton elfoglalt emberek számára nagy könnyebbséget jelent a készen kapható fogyókúrás turmixok és a müzliszeletek fogyasztása.

A Slim-fast fogyókúrás program alatt a hagyományos reggeli és ebéd a “tabu” kategóriába tartozik. Viszont a program számos alternatív receptet is ad, továbbá javasolja az egészséges, alacsony kalóriatartalmú fagyasztott ételek fogyasztását; Zöldségféléket, gyümölcsöket nyugodt szívvel fogyaszthatunk vacsorára, vagy bármely mellékétkezésre.

Ha a diétát tovább folytatjuk, és szabályozott ételadagokat állítunk össze magunknak, akkor napi 1500 kalóriára állítsuk be a mércét. A program egyáltalán nem javasolja az üres kalóriák, vagyis az édességek és chipsek fogyasztását. A javasolt testmozgással kiegészítve a terv kalóriában szegény, de tápanyagban megfelelő összetételű étrendet kínál.

A fogyókúra előnyei és hátrányai

Amerikai tudományos adatok azt bizonyították, hogy a Slim-Fast diéta hatékonyabb a többi kalóriaszabályozó versenytársánál. A módszer ajánlja a rendszeres testmozgást és előnyben részesíti a rostos ételeket, illetve az ételek mellé korlátlanul ihatunk cukor- és kalóriamentes üdítőket. A viszonylag könnyen betartható étrendben sovány húsok, zöldségek, valamint keményítőtartalmú ételek is beleférnek.

Előny továbbá, hogy sokan – még idő előtt – feladják a fogyókúrát csak azért, mert a főként levekből álló és egyhangú étrend számukra hosszabb távon nem kielégítő. Ezzel ellentétben a Slim-fast fogyókúra kevésbé jár lemondásokról. Figyeljünk rá oda, hogy a diéta alatt elegendő gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk, elkerülve túl kevés rostanyag szervezetbe juttatását.

Nekem való a Slim-fast diéta?

Ez a fogyókúrás program inkább azoknak kedvez, akik feszített tempóban, rohanó életvitellel élnek, és nincs idejük a főzésre. Mint minden jelentős súlyleadással járó fogyókúra előtt, nem árt ha kikérjük kezelőorvosunk véleményét, annak ellenére, hogy ez a diéta alapvetően bárki számára követhető, leszámítva a kisgyerekeket és a terhes, esetleg szoptató anyákat.

Hol jutok hozzá ehhez a fogyókúrás termékhez?

A Slim-Fast termékek ma már egyes bioboltokban és gyógyszertárakban is elérhetők, de Magyarországon az interneten keresztül is könnyen megrendelhetők.

Életmódváltás

A fogyókúrás program részeként erősen ajánlott a heti rendszeres testmozgás. A program leírásában további tippeket kapunk az ételadagok kisebb tányéron történő szervírozására, valamint azt is megtudhatjuk, hogy ha lassabban étkezünk, kevesebb étel elfogyasztásával is jóllakhatunk, illetve, hogy kerüljük azokat a zsírmentes ételeket, melyek sok cukrot tartalmaznak.

Összegzés: A Slim-fast diéta rövid ideig folytatható, de hatékony fogyókúrás program, amely az ételek bevitelét illetően viszonylag rugalmas, de nem kifejezetten családbarát, mérsékelten drága, viszont tudományosan megfelelően alátámasztott.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Cserélj egyet! Ahogy e fogyókúrának a neve is jelzi, a módszer egy időben egy elem fogyasztását támogatja, továbbá javasolja az adagok és a mindennapi tevékenységek ellenőrzését - ha közük van […]
  • Scentsational diéta Koplalás nélkül akarsz fogyni? Akkor próbáld ki a forradalmian új fogyókúrás módszert! A diéta neve a következőből tevődik össze: angol scent szó, vagyis szaglás, illetve a sensational, […]
  • Hedonista diéta Hedonista diéta - Az örömteli fogyókúra Mi is a hedonizmus? A görög hédoné – öröm szóból ered. A fogalom lényege, hogy a legfontosabb dolog az örömök elérése. Mindezt úgy, hogy ez a […]
  • A lelkedre szabott fogyókúra Ahhoz, hogy helyén kezeljük a táplálkozást és annak lelki vonatkozásait, tisztában kell lennünk, néhány biológiai ténnyel. Mindenképpen tudnunk kell arról, hogy hatalmas különbségek […]
  • Amiről a fogyiguruk hallgatnak Sokan keresnek vagyonokat diétás ételek és tanácsok eladásával. Ismerje meg a siker titkait. Tény, hogy a fogyás hatalmas üzlet, de van egy jó hírünk: mindenfajta könyv, magazin, drága […]

“Slim-fast diéta” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!