Krieger diéta

Törekedsz a végleges megoldásra?

Egy diéta egyik legfontosabb alapelve a fokozatosság. Így biztos és sikeres eredménnyel számolhatsz, és ami a legfontosabb, hogy a jojótól sem kell tartanod.

Ellie Krieger, aki egy amerikai dietetikus, számos embert segített hozzá egy egészséges  életmódhoz és nem utolsó sorban a vágyott testsúlyhoz.

A diéta nem az ételmegvonásra alapoz, hanem arra, hogy a táplálékokat megfelelően kell kategorizálni és egészséges alapanyagokból kell elkészíteni.

Ellie Kriger által kidolgozott program alapelvei szerint a sikeres fogyáshoz szükség van a finom ételekre, az egészséges életmódra, a testi, lelki nyugalom gyakorlására, és nem utolsó sorban a fitt életmódra. Ha követed Ellie sajátos útmutatását, akkor mindez valóra válik.

Mi az amit lehet és mi az amit nem szabad enni a diéta alatt?

Mint azt korábban említettük, a diéta nem az ételmegvonáson alapul. Ez azért is előnyös, mert így a fogyókúrát azok is sikeresen alkalmazhatják, akik szeretnek sokszor sokat enni. Ezt azért teheted meg, mert az ételt nem megvonjuk, hanem azokat megfelelően használjuk fel.

Ezáltal a Krieger diéta alkalmazása során szinte semmilyen ételféleségről nem kell lemondanod. Csupán arra kell odafigyelni, hogy a kategóriájának megfelelő mennyiségben és gyakorisággal szabad fogyasztani.

A diéta három alapkategóriát határoz meg. Ezek alapján van rendszeresen, néha és ritkán fogyasztható élelmiszerek. Biztos sejted már, hogy…

Az első csoportba mely táplálékok fognak kerülni, de azért részletezzük. Zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonából készült termékek, zsírszegény tejtermékek, sovány húsok.

A második csoportba, azaz a néha fogyasztható élelmiszerek a vörös húsok, bor, tésztafélék tartoznak.

A harmadik – ritkán fogyasztható – csoport a gyorsételek, édességek, cukrozott, túlságosan feldolgozott termékeket tartalmazza.

Ne feledd, hogy a megfelelő anyagcsere, azaz a gyors és rendszeres emésztés érdekében tartsd be a napi háromszori főétkezést (reggeli, ebéd, vacsora) és két főétkezés között is vigyél be táplálékot.

A sikeres fogyókúra 12 hét!

Fokozatosan, lépésről lépésre zajlik a súlyvesztés. Ez azért jó, mert ez előre vetíti a diéta hosszú távú hatékonyságát is. Hiszen ha hirtelen fogysz le, akkor nagy az esély a jojó effektusra, a leadott kilókat vagy akár többet is visszaszedhetsz. Viszont amikor fokozatosan adod le a súlytöbbletet, akkor a szervezeted fokonként szokja meg a változást, testsúlyod egyenletesen csökken, ezáltal kizárható a jojó effektus!

A diéta három hónapja alatt a kitűzött célt játszva elérheted, hiszen a mindennapi táplálkozási rendszertől elindulva hétről hétre sajátíthatod el az új táplálkozási szabályokat, amik segíteni fognak az új életformád kialakításában.

A fogyókúra programja alatt éppen ezért hasznos praktikákra is szert tehetsz amellett, hogy kialakíthatod a saját igényeidnek megfelelő étrendet. Okosabban fogsz majd tudni vásárolni vagy pedig hatékony leszel a mindennapi stressz oldásban.

Tartsd szem előtt a fokozatosságot!

Többször említettük, hogy a diétás program 12 hétig tart. Ez rémisztő? Hosszadalmasnak tűnik? Ne aggódj!

Itt nem kell attól tartanod, hogy pár nap múlva elvész a lelkesedése, kitartásod. A diéta változatossága és folytonossága biztosítja azt, hogy a fogyókúrás napokat izgalmakkal és kihívásokkal teli időszakként éld meg.

Azokat a változásokat amik az egészséges életmódot tartják szem előtt, a mindennapjaidba szép lassan kell beépíteni. A sovány húsoknak a fogyasztását az elejétől tarthatod. Javasoljuk, viszont, hogy a teljes kiőrlésű termékek, zsírszegény termékek, fokozott zöldség és gyümölcs, valamint folyadék fogyasztásához a szervezetedet hétről hétre szoktasd hozzá az új rendszerhez!

Frissesség léleknek és testnek

Nem elég az étkezési szokásokat megváltoztatni a diéta során, hanem a test fizikai állapotára is oda kell figyelni. A kettő együtt hozza meg a várt eredményt. Iktasd be a rendszeres mozgást, sportot a mindennapjaidba. Kezd sétával, amit pár nap után tedd intenzívebbé, tehát gyalogolj dinamikusan. Közben otthon a tornát is elkezdheted, hogy erőnlétedet javítsd fokról fokra. Igénybe veheted a mozgásstúdiók óráit is, csak a mozgást mindenképp tedd a napjaid részévé.

Mintanap a fogyókúra idejére:

Reggeli: készíts egy tányér zabkását, amibe szórj bogyós gyümölcsöt

Tízórai: egy zsírszegény joghurt.

Ebéd: három tojásból készíts rántottát. Tálalj mellé 15 deka brokkolis zöldsalátát citromos, kapros öntettel.

Uzsonna: 5 deka zsírszegény sajt és egy körte.

Vacsora: 20 deka tengeri halat párolj meg. Tegyél mellé tetszőleges mennyiségű zöldsalátát. Ha még éhes lennél, akkor ehetsz egy zsírszegény joghurtot.