Horoszkóp diéta

Fogyókúra a horoszkópunk segítségével

Már a diéták között is találhatunk a horoszkópunknak megfelelő fogyókúra módszert.
A csillagképünk alapján meghatározott az alkatunk és az is tudható, hol és hogyan vagyunk hajlamosak a hízásra.

Mint minden fogyókúra esetében, a horoszkóp diéta kapcsán is figyelnünk kell a mértékletességre, a mozgásra és a megfelelő folyadékbevitelre, azonban ezúttal horoszkópunk alapján segítséget kapunk ahhoz, hogy mire is figyeljünk, hogyan étkezzünk fogyókúránk alatt.

A kos fogyókúrája (03. 21.–04. 20.)

Arányos testalkat, jó felépítés, vastag csontozat. Hízásra hajlamos nyakon, arcon, hason és csípőn. Táplálkozására a zsíros, cukros étkezés a jellemző. Fogyókúra alatt javasoljuk a cukor elhagyását és a szárazabb húsok fogyasztását zöldséggel. Sportolásnak kardio edzés javasolt, de csökkentsük a fehérjebevitelt.

A bika fogyókúrája (04. 21.–05. 20.)

Telt idomok, vékony csontozat és karcsú végtagok jellemzik. Hízás esetén körte alakban hízik, jellemzően csípőre, fenékre, combra és nyakra. Kiegyensúlyozottan étkezik, azonban túlságosan sémásan, már-már unalmasan. Nem szereti a változtatásokat, ami bevált attól nehezen szakad el. Képes a stressz és a belső félelmei miatt is hízni. Sportja a gyaloglás. A bika számára fogyókúra alatt a zsírszegény fehérjedús étkezés javasolt.

Az ikrek fogyókúrája (05. 21.–06. 21.)

Magas, vékony, törékeny testalkat. Hízásra fenék környékén hajlamos. Az ikerek aki nassol, valamit mindig majszol. Jellemzően lusta típus, a sport távol áll tőle. Javasoljuk a nassolás visszaszorítását, olyankor igyon folyadékot, lehetőleg 100%-os gyümölcslevet (cukormenteset) vagy vizet. Étkezzen lassan, komótosan. Fogyasztásra a halakat, tengeri herkentyűket javasoljuk.

A rák fogyókúrája (06. 22.–07. 22.)

Aránylag vékony alkatú, de alul kicsit kerekebb, teltebb idomokkal rendelkezik. Hasra, nyakra, csípőre, karra hízik. Magas a zsír és a cukor bevitele, mivel nem szeret sportolni ezért hajlamos a hízásra, de a lelki stressz hatására is képes felszedni néhány kilót.

A rákoknak  fogyókúra alatt a  megerőltetőbb, pulzusemelő mozgást javasoljuk, mint aerobic vagy az erősítő edzéseket, az úszást, evezős, vízi sportokat. Ha túllép magán, még azt is bevallja, hogy voltaképpen élvezi a mozgást. Lehetőleg kerülje a rizs, gabonák, tésztafélék fogyasztását. Térjen át a zöldségekre.

Az oroszlán fogyókúrája (07. 23.–08. 23.)

Jól felépített alkat, erős csontozat jellemzi az oroszlánokat, melyhez hosszú végtagokkal rendelkeznek. Könnyen izmosodik, viszont ügyeljen a narancsbőrre. Hízásra hajlamos a has, alhas tájékán. Sok alkoholt, hüvelyes növényt és húst fogyaszt. Nem szívesen sportol, ha mégis rászánja magát, fogyókúra alatt a gyaloglást, a jógát, a kajakozást vagy az úszást javasoljuk. A húshoz inkább zöldségeket fogyasszon, kerülje a gabonaféléket, inkább teljes kiőrlésű termékeket egyen.

A szűz fogyókúrája (08. 24.–09. 23.)

A nők álma a szűz testalkata. Magas, vékony, karcsú, arányos. Hasra vagy csípőre hízik általában. Kiegyensúlyozottan, változatosan étkezik. Étkezésében fő szerepet játszik a zöldség és a gyümölcs. Szinte bármit ehet, fogyókúra alatt sportolásra a kerékpározás, vagy a gyaloglás javasolt.

A mérleg fogyókúrája (09. 24.–10. 23.)

A férfiak imádják a mérleg nőket. Fejlet, formás, izmos alak jellemzi, azonban szinte mindene hajlamos a hízásra. A mérlegeknek különösen javasoljuk az egészséges étkezést: fogyókúra alatt hagyja el a cukrot, a zsíros ételeket, térjen át a reform étkezésre és mozogjon sokat. Szinte bármilyen sport alkalmas a mérleg típusúaknak, bármiben jól érzik magukat.

A skorpió fogyókúrája (10. 24.–11. 22.)

Erős alkat, vastag végtagok, fejlett, izmos felépítés. Arányosan hízik mindenhova, ezért nem is feltűnő rajta a súlyfelesleg. A skorpió hajlamos a kicsapongó életmódra, ezért fogyókúra alatt javasoljuk ennek visszaszorítását, energiáit inkább a sportban kösse le. A skorpió hajlamos a mértéktelenségre az étkezés területén is, ezért inkább grillezett ételeket egyen zöldségekkel, iktassa be étkezésébe a halat, húsok esetén a sovány húsokat. Vigyázzon az édes gyümölcsökkel. Sportban a sétát, kocogást vagy az evezést javasoljuk.

A nyilas fogyókúrája (11. 23.–12. 21.)

Magas, szikár, izmos, végtagjai formásak. Változatosan étkezik, de sokat eszik egyszerre. Mivel hízásra hajlamos a csípőn, fenéken és a hason, ezért (nem csak) a fogyókúrája alatt a folyamatos sportolást javaslunk, ügyeljen a narancsbőrre. Amint leáll a sporttal szinte azonnal hízni kezd. A nyilasoknak a szabadban űzhető sportokat ajánljuk.

A bak fogyókúrája (12. 22.–01. 20.)

Ideális testalkat, magas, vékony, törékeny. Hízásra hajlamos a stressztől és a kialvatlanságtól is. Hasra, fenékre hízik. A könnyű ételeket részesíti előnyben, étkezési szokásai változatosak. Megfelelő mennyiségben és megfelelő időben étkezik. Sokszor eszik és keveset. A bakok hajlamosan a túlhajszoltságra, ezért sok pihenést javaslunk. Sportnak a tai chit.

A vízöntő fogyókúrája (01. 21.–02. 20.)

Harmonikus idomokkal és széles vállakkal rendelkeznek. A vízöntő könnyen izmosodik, teste toleráns, könnyedén alakul. Szeret nassolni, minek következtében hasra, csípőre, fenékre, arcra, nyakra hízik. Nem tud hirtelen lefogyni, neki a fokozatos fogyókúrát ajánljuk. Aránylag egészségesen étkezik, de hajlamos a végletességre. A reggelit jellemzően kihagyják a vízöntők, a reggelizésre érdemes magát rászoktatni. A nassolásra a sokszori, mértékletes étkezést javasoljuk. Csokihiányra magnézium szedését javasoljuk. Javasoltak az extrém sportok, ahol kiélheti végletességét, kreativitását.

A halak fogyókúrája (02. 21.–03. 20.)

Kerekded, telt testalkat. 25 éves kor felett a hízásra még inkább hajlamossá válik. Egyenletesen, arányosan hízik mindenhová. Zsírosan és cukrosan étkezik, ezért javasoljuk, szokjon át a magasabb zöldségbevitelre. Hajlamos a kalcium és a magnézium hiányra, ezért ezt ne csak a fogyókúra alatt pótolja. Bármit mozoghat amiben örömét leli és képen naponta egy órán keresztül végezni.

Kellemes és hatékony fogyókúrázást kívánunk a horoszkóp diétával!