Hedonista diéta

Hedonista diéta – Az örömteli fogyókúra

Mi is a hedonizmus?

A görög hédoné – öröm szóból ered. A fogalom lényege, hogy a legfontosabb dolog az örömök elérése. Mindezt úgy, hogy ez a lehető legkevesebb fájdalommal járjon számunkra.

De hogyan tudjuk az örömöt a fogyókúrába átültetni? Hogyan lehet ez nálunk hatékony?

A magyar nők hozzáállása a fogyókúrához nem valami biztató. Ami hátráltatja őket az önbizalomhiány és a lustaság. Nagyon sok nő szeretne fogyókúrázni különböző okok miatt, de valljuk be hogy nem sokan képesek lemondani a korlátlan evésről és a mozgás elhanyagolására is sok-sok magyarázat látott már napvilágot. Mindezt pedig úgy, hogy a magyar nők 64 százaléka változtatna a testén különböző okok miatt, és csak elenyésző, mindössze 15 százaléka vallja azt, hogy meg van elégedve magával, netalántán szépnek tartja magát. Egyharmada pedig egyáltalán nincs megelégedve magával.

Mi most erre az egyharmadra koncentrálunk. Ilyenkor a nők olyan fogyókúrát keresnek, amikor nincs szükség lemondani az élvezetekről és a diétát is magáénak mondhatja.

Egy francia kutatás eredménye a hedonista diéta, ami a következő alapokon nyugszik: egy nem túl szigorú fogyókúra fázisait váltjuk egy egészségesen összeállított, de már nem kifejezetten diétás étrendű napokkal.

A hedonista fogyókúra módszer lényege

Az első három napban válasszunk magunknak egy sok-sok zöldséget, zsírszegény tejterméket, fehérjéket tartalmazó fogyókúra étrendet. Nagyon fontos, hogy olyat válasszunk, amely a fogyást, azaz a testsúlycsökkentést helyezi előtérbe. Ez a három nap lesz a nem túl szigorú diétás nap.

A következőre figyeljünk oda ebben a három napban: a kalória bevitel a megszokotthoz képest csak 300-500 kalóriával legyen kevesebb. Viszont a napi kalória bevitel ne legyen kevesebb a nők esetében 1200 kcal, férfiak esetében pedig 1500 kcal.

Ebben a három napban lehet alkalmazni különböző fogyókúrát elősegítő étrend kiegészítőket, zsírégetők, stb.

A következő négy napban arra kell maximálisan odafigyelni, hogy az előző három napban elért súlycsökkenést megtartsuk. Viszont ezt is olyan módon csináljuk, hogy kisebb adagokat eszünk, de nem vonhatjuk meg magunktól az élvezeteket. Azaz semmit, amit szeretünk.

Ahogy már említettük ebben a négy fogyókúra napban az adagokat vegyük kisebbre. A zsíros ételeket kerüljük és a cukorfogyasztást se vigyük túlzásba. Valamint ne feledjük a napi minimum 2 liter folyadékbevitelt.

A hedonista fogyókúra összegezve

Hétfőn, kedden és szerdán csökkentett kalóriatartalmú diéta, de odafigyelve az egészséges táplálkozásra. A hét fennmaradó napjaiban pedig sokszor, de kis adagok összeállítása minimális cukor és zsírtartalommal.

Amennyiben ezeket a fogyókúra folyamatokat betartjuk, akkor finom ételekkel fogyhatunk. De ne feledjük, hogy mint minden fogyókúra ez sem nélkülözi az odafigyelést és a megfelelő energia ráfordítást. Egy tábla csoki helyett csak egy kocka. Sokszor keveset és egészségeset.

Ha a fent említett fogyókúra intelmeket betartjuk és a csökkentett kalória bevitel napjaiban nem 2000 kcal-t viszünk be, akkor egy lassú, de folyamatos fogyást érhetünk el. Emellett megmarad jókedvünk és nem lesz rajtunk úrrá a rossz érzés, hogy a fogyókúrát folyamatosan megszegtük. Ne feledjük, hogy a komfortérzetünk sem csökken.

Ezen fogyókúrával nem kell lemondanunk a gasztronómiai élvezetekről és megengedhetünk magunknak egy-egy éttermi ebédet, vagy vacsorát.

A hedonista diéta segítségével fokozatosan ki tudunk alakítani egy olyan fogyókúrát, ami észrevétlenül átalakul egy egészséges életformává.

A fogyás eredménye lassabban érhető el más drasztikus fogyókúrával ellentétben, de ha betartjuk az utasításokat és következetesek vagyunk magunkkal szemben, akkor az eredmény tartós lesz és megkíméljük magunkat a jo-jó effektus hatásaitól.

Kapcsolódó fogyókúra cikkek:

Kellemes fogyókúrázást kívánunk a hedonista diéta segítségével!