Diéta az étteremben

Fogyókúra az étteremben

Apró trükkökkel és némi odafigyeléssel nem kell egyetlen vacsorameghívást sem visszautasítania, nem kell rettegve, remegő térdekkel belépnie egy étterembe kedvese oldalán.

Ha életünk párja vacsorázni invitál minket, az azt jelenti, hogy kedveskedni szeretne. Nem utasíthatjuk vissza, olyan nevetségesnek tűnő indokkal, mint az épp aktuális fogyókúránk. Vegyük csak fel a legcsinosabb kis feketét, és irány a kedvenc étterem!

Titkok, melyekkel a fogyókúra alatt is nyugodtan elmehet vacsorázni

Néhány diétás alapszabály, melyt mindenképpen érdemes észben tartani:

  • Ne érkezzen éhesen az étterembe! Indulás előtt fogyasszon el valamennyi gyümölcsöt, vagy egy zöldségsalátát. Nehogy elkapja a bőség zavara!
  • Mellőzze a (túlzott) alkoholfogyasztást! Az aperitifről mondjon le, éppen az a feladata, hogy jó étvágyat varázsoljon a vacsorázni készülőknek. Az étel mellé elegendő lesz egy pohár jó vörösbor is. Az alkohol gyomorsavat és farkaséhséget okoz, Így minél többet iszunk, annál többet eszünk. Ezen felül sem a spicces, sem a duzzadó pocakú nő nem szép látvány.
  • Döntsék el előre, milyen étterembe mennek. A japán, thai, görög vagy indiai éttermek számtalan alacsony zsír és kalóriatartalmú ételt kínálnak, míg a mexikói, olasz vagy francia éttermek jóval hizlalóbbak.
  • Óvatosan az összetevőkkel! Kérjen tepsiben sült burgonyát a sült burgonya helyett, a tésztát zöldséggel helyettesítse, és mindig vegye szemügyre a vegetáriánus menü kínálatát.
  • Kérjen bátran ásványvizet, igyon folyamatosan, és ne érezze kínosan magát, ha már a harmadik kis üveges víz csúszik le a torkán. Még mindig jobb, mintha alkoholt fogyasztana!A víztől telítődik, és hamarabb érzi magát jóllakottnak.
  • Desszertként tökéletesen megfelel a gyümölcssaláta. Más szóba se jöhet!

Beküldte:
Noémi, Budapest

Kapcsolódó fogyókúra cikkek

Kellemes fogyókúrázást kívánunk a kedvenc éttermében!