A férfi fogyókúrája

Így fogyókúráznak a férfiak (érdekességek)

  1. Az erősebbik nem képviselői rendszerint jobban utánanéznek, kutatnak a fogyókúra tudományos részletei iránt és a megszerzett ismeretanyag birtokában vágnak bele a diétába. Ezt is részleteiben megtervezik.
  2. A fogyókúrázók 26%-a férfi.
  3. Fogyókúra alatt a férfiak sokkal kitartóbbak és általában elszántabbak a nőknél.
  4. Amikor egy férfi szingli, sokkal jobban fekszik neki valamelyik monoton diéta, mert kedveli az egyszerű megoldásokat.
  5. A férfiak a fogyókúra alatt sokkal gyorsabban kezdenek el fogyni – ennek hormonális okai vannak. A gyors siker pedig tovább lelkesíti őket.
  6. Tekintettel arra, hogy a férfiak elsősorban hasra híznak, sok zsigeri zsírtól kell megszabadulniuk, mely csak a táplálkozás megváltoztatásával és rendszeres testmozgás beiktatásával lehetséges. Ennek oka, hogy a zsigeri zsírokkal szemben nem hatékonyak a legkülönbözőbb testformáló, vagy zsírégető gépek.

Mitől híznak a férfiak?

A férfiak leginkább a túlevéstől, mint a nassolástól híznak. De az erősebbik nem elhízásának másik legnagyobb faktora a túl sok stressz, amely savat termel a szervezetében, erre az pedig zsírtermeléssel reagál. Sejtjeik négyszög alakúak, a nőkkel ellentétben nem igazán hajlamosak a narancsbőrre. Miért? Azért, mert a férfiak zsírsejtjei ötszög alakúak és sokkal tágulékonyabbak!

Kapcsolódó fogyókúra cikk:

Kellemes és sikeres fogyókúrázást kívánunk!