South Beach program áttekintő

Az emberek sokszor elfelejtik, hogy a fogyókúrás őrületnek és a kontroll nélküli divatkövetésnek vannak veszélyei is: gyakran összekeverjük a diéta és a fogyókúra fogalmát, valamint az emberek nagy része sokszor egyáltalán nem veszi figyelembe az esetlegesen meglévő alapbetegségeit, és így számára inkább ártalmas magánakcióba kezd az áhított karcsúság elérése reményében.

A biztonságos fogyókúra érdekében, ezúttal a South Beach módszert tekintjük át röviden:

A South Beach fogyókúrás program dióhéjban

A módszer nem tartalmaz utasításokat a bevihető fehérje, szénhidrát, és zsír mennyiségére vonatkozóan, ezzel szemben azonban kihangsúlyozza az egészséges zsírok fogyasztását, megtiltva a telített zsírok használatát. Úgynevezett „jó” szénhidrátok fogyasztására ösztönöz bennünket, mint például a gyümölcsök, zöldségek, magvak. A South Beach fogyókúrás program erősen javasolja az olíva, a mogyoró, az avokádó, valamint a tenger gyümölcseinek fogyasztását.

A fogyókúra itt három fázisból áll: az első szakaszban nem fogyaszthatunk kenyeret, burgonyát, tésztaféléket, rizst, feldolgozott cukrokat és gyümölcsöt sem annak érdekében, hogy evésre sarkalló, egészségtelen éhségérzetünktől megszabaduljunk. Ez a szakasz általában 1-2 hétig tart.

A második szakasz a szénhidrátokhoz való lassú, óvatos visszatérés szakasza. Alacsony glikémiás indexű szénhidrátok fogyasztása engedélyezett.

A South Beach program utolsó szakaszában – miután már tudjuk, hogy mennyi szénhidrátot fogyaszthatunk anélkül, hogy híznánk – bármilyen élelmiszert fogyaszthatunk. A végcél ugyanis olyan szénhidrátfogyasztás, amely lehetővé teszi a testsúly szinten tartását.

A diéta sarkalatos pontja a glikémiás index.

Részletesen a South Beach programról itt olvashatsz:

South Beach fogyókúrás program és étrend