Nyolcórás diéta

Nem kell többé salátákkal, magokkal és hasonlókkal sanyargatnia magukat a fogyni vágyóknak. A legújabb módszer szerint bármit lehet enni, ám naponta szigorúan csak nyolc órán keresztül.

Az idei év slágerfogyókúrája a nyolcórás diéta. A szabály nagyon egyszerű: bármit ehetsz, de csak a nap egy bizonyos nyolc órájában, amit mindenki maga határoz meg.

A módszert egy kaliforniai biológus, dr. Satchidananda Panda dolgozta ki, és két ismert amerikai szakíró, David Zinczenko és Peter Moore tárta a nyilvánosság elé.
Az új szuperdiéta elve szerint az elhízás fő oka, hogy az emberek egész nap tömik a hasukat.

Dr. Panda kutatásai során arra jött rá, hogy ha csak a nap egy bizonyos nyolc órájában eszünk, akkor a szervezetünk több táplálékot tud elégetni, függetlenül attól, hogy mit fogyasztunk.

Dr. Pados Gyula, a Táplálkozási Fórum elnöke, a budapesti Szent Imre Kórház Lipid részlegének vezetőjeként 1983 óta mintegy 18 ezer elhízott beteg fogyásában nyújtott segítséget. Korábban azt nyilatkozta lapunknak: orvosi ellenőrzés mellett fél év után a fogyókúrák ötven százaléka, míg orvosi ellenőrzés nélkül csupán öt százaléka sikeres.

A nyolcórás diétáról is kikértük a professzor véleményét.

– Ez a módszer azért lehet célravezető, mert nyolc óra alatt a fogyókúrázó kevesebbet eszik, mint egyébként. Ha valaki be tudja tartani ezt a nyolc órát, lehet vele fogyni – állítja dr. Pados Gyula. A táplálkozási szakember szerint azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen napszakra esik ez a nyolc óra.

Forrás és folytatás: BorsOnline.