Norbi-féle villámfogyókúra

Norbi villám fogyókúrája

Közkedvelt fogyókúra mind a sztárok, mind azon emberek között, akinek nehezebb a fogyókúra ideje alatt megválni kedvenc ételeiktől a Norbi által kifejlesztett villám fogyókúra.

A villámfogyókúrának szigorú szabályai vannak, melyeket 30 napig be kell tartani, fontos azonban, hogy a fogyókúra alatt kizárólag Update1 termékek fogyaszthatóak az alábbi szabályok betartásával…

Ha betartjuk a fogyókúra szabályait akár 10 kilótól is megszabadulhatunk a 30 nap alatt…

Néhány szabály a fogyókúrához

A liszt fogyasztása a 30 napos fogyókúra ideje alatt tilos, legyen az akár teljes kiőrlésű, fehér vagy durum liszt. A lisztet teljesen el kell hagyni, a puffasztott búzaszelet fogyasztása az ajánlott a fogyókúra idején.

A cukor fogyasztását is mellőzni kell. Sem barna sem fehér cukor fogyasztása nem ajánlott, mert az felborítja a fogyókúra menetét. Cukorpótló használható, de figyeljünk arra, hogy semmiképpen ne legyen benne aszpartam. Egyéb fogyókúrák esetében a méz vagy a gyümölcscukor fogyasztása megengedett azonban a villám fogyókúra ideje alatt a gyümölcscukor fogyasztása sem ajánlott. Ha nem bírnánk az édes ízek nélkül fagyasztott, aszalt vagy friss gyümölcsöt ehetünk, esetleg natúr joghurt fogyasztása is megengedett.

Minden fogyókúra ideje alatt nagyon fontos a szervezet folyadékellátása. Ajánlott naponta 1,5 – 2 liter folyadék bevitele, lehetőleg szénsavmentes ásványvíz formájában. A szervezet rászoktatható a folyadék ivására úgy, hogy naponta kortyonként iszunk, a szervezet hozzászokik és szomjasak leszünk. Nem tanácsos azonban kényszerből vagy egyszerre sokat inni, mert megterheli a szervezetet. A fogyókúra folyatása alatt a folyadék a szervezet barátja és csökkenti az éhségérzetet is. A 30 napos villám diéta alatt az alkohol fogyasztása minden formájában tilos.

A fogyókúrák ideje alatt igyekezzünk naponta többször keveset enni, ez gyorsítja az anyagcserét és nem lesznek evési rohamaink. Lefekvés előtt 4 órával fejezzük be az evést.

A 30 napos villám fogyókúra szabályai szigorúbbak mint a normál Norbi által javasolt diéták, így ez alatt a fogyókúra időszak alatt tilos a zsír fogyasztása is, kerüljük az olajat is, bár az olaj fogyasztása minimális mértékben megengedett.

Ez alatt a 30 napos fogyókúra alatt kerüljük azokat a húsokat amelyek zsiradékot tartalmaznak, ebből adódóan a hurka, a kolbász, a szalonna és egyéb zsírosabb ételek fogyasztása nem ajánlott, azonban a pulyka a csirke, a hal, a tiszta húsok mint a sertéscomb, a sovány marhahús javasolt.

Zöldség, gyümölcs. Érdekessége a fogyókúrának, hogy ezen idő alatt a gyümölcsök és zöldségek sem fogyaszthatóak korlátlanul.  A paprika, a paradicsom, a répa, a karalábé, a cékla, a nyers uborka, a kelkáposzta, a káposzta, a hagyma és a brokkoli zöldségen kívül más nem ajánlott, ebből érdemes változatosan fogyasztani, míg a gyümölcsök közül az eper, a málna a meggy a zöld alma az eper és a ribizli ehető, de mértékkel és lehetőleg frissen.
A 30 napos  villám fogyókúra alatt kizárólag natúr müzlit ehetünk, de mértékkel.

Nassolás, rágcsálnivaló tilos ezen időszak alatt. Nassolás alatt érthetjük az olajos magvakat, a ropit a kekszet minden olyan apróságot amiből az ember csak szórakozásból egy két falatot bekap.
A főzelékeket sovány tejföllel vagy joghurttal esetleg önmagával turmixolva sűrítsük be, de tilos a rántás vagy a keményítő használata.

Ne vonjuk meg a sót illetve az ízfokozókat, de mértékkel használjuk, mert megköti a vizet. A só és az ízfokozó lehetőleg tengeri só legyen.

Minden fogyókúra hasznos kiegészítője a mozgás. Jobb lesz a közérzetünk, relaxál és elvonja figyelmet a fogyókúra kellemetlen nehézségeiről.