Limonádé diéta

A limonádé kúrát (más nevei: neera böjt, Master Cleanse diéta) egy Stanley Burroughs nevű nagyeszű találta ki az 1940-es években. Úgy gondolta, ez a diéta hasznos lehet azok számára, akik sok zsíros ételt fogyasztanak, és ülőmunkát végeznek. Állítása szerint ez a módszer hatásos lehet a depresszió ellen, enyhíti a krónikus fájdalmakat, sőt, energiával látja el a szervezetet, és még „fogyaszt” is.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Burroughs eredetileg csak 3 napig ajánlotta a diéta követését, mintegy tisztítókúraként. Később nála is hülyébbek úgy vélték, hogy a méregtelenítés és a fogyás egymás szinonimájaként használható.

A limonádé diéta lényege

Nagyon egyszerű, 10 napon keresztül nem szabad semmi mást fogyasztani, mint limonádét, juharsziruppal… Naponta 6 adagot kell belőle meginni. Kedves gesztus ez az alapvetően szilárd tápanyagok emésztésére kitalált emésztőrendszerünk felé.

A diéta akkor lett igazán felkapott, amikor egy Beyonce Knowles nevű celeb azt állította, hogy 10 nap alatt 9 kilót adott le e kúra segítségével.

Miért nem érdemes kipróbálni? Tudd meg a folytatásban!

Forrás és folytatás: Testépítek.

Szólj hozzá!