Itt rontják el a legtöbben a fogyókúrát

A legtöbben ott rontják el a fogyókúrát, hogy a súlyvesztés után visszatérnek korábbi életmódjukhoz.

Azzal, hogy a fogyókúrát sikeresen végigcsináltad, még korántsem győztél. Ugyanis az elért súlyt megtartani legalább akkora kihívás, mint diétázni.

Most összegyűjtöttük neked azokat a csapdákat, amiket el kell kerülnöd ahhoz, hogy a leadott kilók ne kússzanak vissza!

Étrendváltás

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az étrend- és életmódváltásnak mekkora szerepe van az eredményes súlycsökkentésben, ám ezekre a tényezőkre a továbbiakban is nagy hangsúlyt kell helyezni.

Fontos, hogy továbbra is tartsd a bevitt kalória mennyiségét, ne növeld az adagot, miután sikerült leadnod a kilókat. Kerüld az olyan ételeket, amelyek nagyon zsírosak, egészségtelenek és anyagcsere-blokkoló hatásúak, máskülönben az eredmény nem lesz tartós. Eláruljuk, hogy a nap egyes étkezéseit mivel érdemes kiváltani.

Reggelire

A reggeli a mondás szerint a nap legfontosabb étkezése, amiről akkor sem szabad megfeledkezni, ha éppen fogyókúrázol. Ugyanis, ha kihagyod a napindító étkezést, azzal az emésztésedre mérsz csapást, mert így a szervezeted nem jut elég rosthoz, és az anyagcseréd lelassulhat. Nem beszélve arról, hogy ha a vércukorszinted leesik, akkor falásrohamok törhetnek rád, és a cukrosabb és kétségtelenül hizlalóbb ételeket fogod megkívánni.

Ebéd és vacsoratippek a folytatásban!

Forrás és folytatás: Femina.