Birchall diéta

Fogyókúrádhoz a biztos sikert keresed? Keresed azt a diétás módszert, amelyik nem tilt semmit? Akkor próbáld ki a Birchall diétát!

Ez a módszer Stephen Birchall nevéhez fűződik, aki a diétáját ily módon jellemzi:

„Súlyvesztés tabletták és sallangok nélkül”.

Könyve nagy sikert aratott az Egyesült Királyságban. Stephen Birchall azt vallja, hogy képtelenség, hogy azok a diéták, amelyek pontosan megmondják, hogy mit kell enni, azok mindeninél működhetnek. A diétázóknak azt tanácsolja, hogy inkább a józan ész szabályait kövessék, amennyiben fogyni szeretnének. Meggyőződése, hogy a megfelelő diétás útmutatót, amit követned kell, azt mindenképpen a saját testedtől, szervezetedtől fogod megkapni. Vajon ez lehetséges? Lehetséges, hogy te magad jobban tudod, hogy mire van szükséged, mint egy táplálkozási szakértőnek?

Ismerd meg a Birchall módszert és döntsd el te magad!

Az ösztönökre hallgatás!

Ez a fogyókúrás módszer kiválóan alkalmas arra, hogy alaposan megismerd a testedet. Megtanulod értelmezni a tested üzeneteit, és ezáltal természetes módon szabályozhatod a bevitt kalóriamennyiséget, anélkül, hogy állandóan számolgatnod és méricskélned kellene.

Hiszen gondolj bele, hogy egy aktív, mozgalmas nap során teljesen mást igényelsz, és mást is kívánsz meg, mint egy kényelmes, laza napon.

Ha oda figyelsz ezekre a jelekre, akkor nem lesz szükséged külön dietetikusra, hanem a saját tested lesz az. A Birchall diétával az első héten másfél-két kilót lehet leadni, de a könyvében azt is megírta, hogy ő maga 12 kilót fogyott nyolc hét alatt. És ehhez nem tett különösebb erőfeszítést.

Hogyan működik a diéta?

A Birchall fogyókúra alapja, hogy kevesebbet kell enni, de figyelve arra, hogy csak addig a határig csökkentsük a táplálék bevitelt, hogy ne érezd önsanyargatásnak.

A fogyókúra alatt javasolja, hogy egyél bármit, amit csak megkívánsz, de figyelve arra, hogy kisebb adagok legyenek, így nem fogsz szenvedni a súlyvesztés alatt. A bűntudat ne kerülgessen az evés alatt és élvezd azokat! Az örömmel elfogyasztott étel egy normális dolog. Ha ez hiányzik, akkor nem fog beindulni a fogyás. Birchall szerint a diétás és az alacsony kalória tartalmú ételek csak elkedvetlenítik az embert.

Akik elsajátítják a módszerét, képesek lesznek felismerni a valódi szükségleteket, és a valós étvágyuknak megfelelően fognak táplálkozni. Így a lehető legtermészetesebb módon tudják majd kordában tartani a súlyukat. A kisebb adagokban elfogyasztott ételt egy idő után megszokja a gyomrod és utána már csak a kisebb mennyiség lesz a természetes. Ez a későbbiekben nagy segítség lesz abban, hogy megtartsd az elérni kívánt súlyt.

A rendszeres testmozgást se hagyjuk ki a programból. Birchall úgy gondolja, hogy a sport nem feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a súlyvesztés beinduljon, de sokat tehetsz vele az egészséged megőrzése érdekében. Ehhez még hozzátennénk, hogy a sport nem csak azért kell, hogy a diéta hatékonyabb legyen, hanem a bőr feszességét és az erőnlétet hozza vissza.

Arra is felhívja a figyelmet, hogy az a gyakorlat, amelyiket csak kötelességből teszel meg, az teherként fog nyomasztani és nem fogja elérni a kívánt hatást.

Javaslatunk, hogy válassz olyan mozgásformát, amit már régóta szeretnél kipróbálni. Ez lehet például a jóga, ami megtanít a helyes testtartásra és egyben formál is.

A Birchall diétának nincs minta étrendje. Ezáltal nincsenek tiltott és kiemelt ételek sem. De ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy minél több gyümölcs és zöldség fogyasztása ajánlott.

A Birchall diéta során, ami összeállítja a menüt az a Te saját étvágyad lesz. Azt viszont feltétlen be kell tartanod, hogy csak addig egyél, amíg nagyon éhes vagy. Az ételeket lassan fogyaszd el, így az agy éhségközpontja időben kapja majd a jelzést, hogy elég a bevitt étel mennyiség. Ezáltal nem fog fenyegetni a túlevés.

A módszer lényege az, hogy hallgass az ösztöneidre. Tehát bármit ehetsz, amit megkívánsz, de azért tartsd fókuszban az egészséges ételeket. Most pedig mutatunk egy mintanapot kedvcsinálónak.

Példa a fogyókúrás étrendre

Reggeli: gyümölcsös müzlit keverj össze egy kanál mézzel és sovány joghurttal.

Tízórai: egy banán

Ebéd: 25 deka pulykamellet grillezz meg és tálald aszalt szilvával valamint kertész salátával.

Uzsonna: egy marék dió

Vacsora: egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret kenj meg vékonyan vajjal, tegyél rá sovány felvágottat, sajtot és paradicsomkarikát.

Kapcsolódó fogyókúrás cikkek cikkek:

Sok sikert kívánunk a fogyókúrához!