Almadiéta

Almadiéta, avagy hogyan fogyókúrázzunk almával?

Az almadiéta igen kedvelt diétás módszer, bár meglehetősen monoton. Lényege, hogy a fogyókúra alatt kizárólag almát ehetünk, de emellett ügyelni kell a napi folyadékbevitelre is.

A monodiétát hétvégén érdemes elkezdeni, így meg tudjuk figyelni, hogyan reagál rá a szervezetünk. Három hétnél tovább ne folytassunk olyan fogyókúrát, amelynél mindvégig csak egyfajta élelmiszer fogyasztása engedélyezett, mert a hosszú ideig tartó egyoldalú táplálkozás könnyen idézhet elő hiányállapotot. Abban az esetben ha mégis hosszasabban szeretnénk ilyen étrendet folytatni, akkor étrend-kiegészítő formájában vigyük be a szervezetbe azokat a vitaminokat, nyomelemeket és ásványi anyagokat, amelyekre még szükségünk van. Ami a legfontosabb, hogy bármilyen monodiétát folytatunk, igyunk naponta 2-3 liter szénsavmentes ásványvizet.

Az almát fogyaszthatjuk reszelve, kockázva, szeletelve, akár héjával akár megpucolt formában is.

12 napig érdemes naponta 2 kg almát elfogyasztani egyenletesen elosztva napon belül az alma mennyiségét. A fogyókúra ideje alatt napi 5 étkezés a javasolt, mozgással és magas folyadékbevitellel mivel az almakúra a szervezet méregtelenítésében is segít.

12 napos fogyókúra letelte után az étkezéseink maradjanak visszafogottak. Kefíres salátákat javaslunk, a kefír jól helyettesíti a tejfölt. A sovány kefírbe reszelhetünk répát, céklát, újhagymát karikázhatunk. Ha így folytatjuk fogyókúránk végén további kilóktól szabadulhatunk meg.